• Svetosavska 68, 23300 Kikinda
 • 0230/425-766

Norveški radijatori

U doba pojavljivanja na tržištu postojale su švedske ploče, švedski radijatatori, TA peći, kvarcne grejalice itd. Kako bi na najlakši mogući način prezentovali radijatore serije GLAMOX 3001 nazvali smo ih NORVEŠKI RADIJATORI.

Radijatori su postali poznati i ljudi su počeli da ih prepoznaju. Poslednjih godina na tržištu su se pojavili raznorazni francuski, danski, srpski norveški radijatori. To su sve konvektori ali nikako nisu norveški radijatori.

Norveški radijatori su BRAND koje su mnoge firme iskoritile da bi lakše plasirali svoju robu. Norveški radijatori su orginalni norveški proizvod, proizvođač je Norveška firma ADAX AS, modeli radijatora su GLAMOX 3001 od 2000 godine i ADAX NEO od 2008. godine.

Norveški radijator GLAMOX 3001

Savremena tehnologija koja štedi energiju i čuva ekološki sistem.

UŠTEDA ENERGIJE ***
 • i do 50% u odnosu na etažno na struju

 • i do 40% u odnosu na TA peći

 • i do 30% u odnosu na uljanje radijatore

CENE INVESTICIJE / UGRADNJE
 • 50% manje u odnosu na etažna / centralna
  grejanja na struju, gas itd.
PREDNOSTI U PRAKSI
 • bešumni termostat, nema održavanja, nema dizanja prašine i ne izaziva alergije

 • jednostavna i laka montaža

 • precizna regulacija temperature
 • GARANCIJA 5 GODINA

Grejanje je uvek udar na kućni budžet

Veliki deo iz Vašeg kućnog budžeta se izdvaja na troškove grejanja elektricnom energijom. Zato je to osnovni razlog zašto bi trebalo da razmislite o načinu na koji da smanjite troškove grejanja. Ušteda novca biće Vam lakša sa novom familijom Norveških radijatora GLAMOX 3001.

Zahvaljujući dizajnu radijatora, konstrukciji grejača i ugrađenom elektronskom termostatu, možete da grejete Vaš dom ekonomično, zdravo i komforno. Norveški radijator može da troši i do 50% manje energije za grejanje istog prostora u odnosu na druga grejna tela, pravilnim odabirom radijatora u zavisnosti od termičkih karakteristika prostora i odabirom odgovarajućeg termostata i preporučenom upotrebom od strane proizvođača.

Preporučena upotreba termostata utiče na smanjenje potrošnje električne energije i do 15-20%, i to smanjenjem temperature u toku noći ili kad niste kod kuće - pogledajte više na načinu korisćenja radijatora.

Samo pravilnim korišćenjem termostata možete racionalno koristiti električnu energiju i ostvariti uštedu.

Sva poredjenja su naravno sa grejanjima na struju, recimo količina energije u kWh koju je potrebno potrošiti sa TA pećima je dva puta, a instalirana snaga tri puta veća od one koju je potrebno potrošiti sa našim norveškim radijatorima za isti prostor.

Modeli GLAMOX 3001 norveškog radijatora

Osnovni model norveškog radijatora GLAMOX 3001 je sa elektronskim termostatom ET jer bez termostat radijator ne može da radi, u ponudi imamo i digitalni termostat DT koji se može programirati (više o termostatima). Kompletne tehničke podatke možete videti u tabeli ispod.

Kao što se može primetiti povećanjem snage, povećava se i dužina radijatora, što je izuzetno bitno kako zbog samog uklapanja u prostor, tako i zbog same montaže radijatora.

Modeli GLAMOX 3001, 2010
OZNAKA SNAGA VISINA DUŽINA NAPOJNI KABL TEŽINA DOBRO IZOLOVANO*
PR06 ET/DT 600W 350mm 650mm 1.0m 3.5kg 6-8 m2
PR08 ET/DT 800W 350mm 813mm 1.0m 4.1kg 8-10 m2
PR10 ET/DT 1000W 350mm 975mm 1.2m 4.7kg 10-12 m2
PR12 ET/DT 1200W 350mm 1065mm 1.2m 5.2kg 12-15 m2
PR15 ET/DT 1500W 350mm 1355mm 1.5m 6.6kg 15-18 m2
PR20 ET/DT 2000W 350mm 1670mm 2.0m 8.0kg 18-25 m2

* Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.

Adax NEO norveški radijatori

Savremena tehnologija koja štedi energiju i čuva ekološki sistem

NOVI MODEL / NOVI DIZAJN
 • Savremen, moderan, elegantan i
  prepoznatljiv skandinavski dizajn
 • 4 boje, neutralna bela, stalno prisutna
  siva, crna i energična crvena

 • DT digitalni termostat
UŠTEDA ENERGIJE ***
 • i do 60% u odnosu na etažno na struju

 • i do 50% u odnosu na TA peći

 • i do 40% u odnosu na uljanje radijatore
CENE INVESTICIJE / UGRADNJE
 • 40% manje u odnosu na etažna/centralna
 grejanja na struju, gas itd.
PREDNOSTI U PRAKSI
 • bešumni termostat, nema održavanja,
 nema dizanja prašinei ne izaziva alergije

 • jednostavna i laka montaža

 • precizna regulacija temperature
 • GARANCIJA 5 GODINA

Moderno, udobno, elegantno...

ADAX NEO je nova linija norveških radijatora. Princip rada je takođe zasnovan na prirodnoj cirkulaciji vazduha, strujanje vazduha možete videti na slici ispod. ADAX NEO modernog i elegantnog dizajna (slim varijanta) prilagođeni su modernim enterijerima, a avangardnim, svežim bojama, prostoru pružaju kreativni koloristički kontrast.

Liniju grejnih tela je osmislila jedna od vodećih skandinavskih dizajnerskih kompanija Hareide Designmill. Pri tom su se usredsredili na ekološki dizajn, odnosno, koliko god je moguće korišćeni su tehnološki obnovljivi, reciklirajući, biorazgradivi materijali.

Pomoću tastera (+) i (-) jednostavno podešavate željenu temperaturu. Funkcijski taster (F) omogućuje podešavanje trajanja snižene temperature kao i same temperature. Primenom programa (5) i (7) lako možete postaviti vreme i temperature grejanja svake prostorije posebno. Na taj način grejaćete se samo kad boravite u stanu ili kući.

*** Samo pravilnim korišćenjem termostata možete racionalno koristiti električnu energiju i ostvariti uštedu.

Savremeno i funkcionalno

ADAX NEO odgovara na sve zahteve današnjice. Standardno je ugrađen programabilni termostat koji štedi električnu enegriju. Tasteri su lako dostupni, dok na digitalnom LCD displeju očitavate temperaturu. Pored displeja imate indikacije rada i programa. Crvena lampica pokazuje kad radijator radi, dok zelena pokazuje da je neki od programa u funkciji. Svake minute termostat meri temperaturu prostorije. Pri najmanjoj promeni temperature od podešene, radijator greje manje ili više. Na taj način ostvarujete idealnu temperaturu za boravak i maksimalnu uštedu električne enegrije.

Modeli ADAX NEO, 2010
OZNAKA SNAGA VISINA DUŽINA NAPOJNI KABL TEŽINA DOBRO IZOLOVANO*
NP08 DT 800W 370mm 704mm 1.2m 4.6kg 8-10 m2
NP10 DT 1000W 370mm 762mm 1.2m 5.0kg 10-12 m2
NP12 DT 1200W 370mm 934mm 1.2m 5.7kg 12-15 m2
NP14 DT 1400W 370mm 1049mm 1.2m 6.3kg 15-18 m2
NP20 DT 2000W 370mm 1394mm 1.2m 8.7kg 18-25 m2

*Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.

Boje po izboru

Ono sto izdvaja ADAX NEO pored ekstragavantnog dizajna i funkcionalnosti je i odabir željene boje: neutralna bela, stalno prisutna siva, crna i enegrična crvena. Trend u svetu pristiže na naše tržište. Sve je više zahteva za dizajnersko-funkcionalnim prostorima. Kod takvih zahteva bitno je da se ne izgubi kvalitet i namena, a postigne moderan dizajn. Fabrika ADAX i dizajnerska kuća Hareide Designmill su uspeli u tome. Novi panelni radijator za novo doba je inovativnog izgleda i lako je uklopiv u moderne i savremene enterijere.

ADAX VP11 norveški radijatori

Klasičan dizajn, elektronski termostat, IP24 zaštita, ekonomski isplativ model...

NOVI MODEL / KOMPAKTNI DIZAJN
 • Klasičan ekonomičan radijator
 • Jednostavan i efikasan

UŠTEDA ENERGIJE ***
 • i do 40% u odnosu na etažno na struju
 • i do 30% u odnosu na TA peći

 • i do 25% u odnosu na uljanje radijatore
PREDNOSTI U PRAKSI
 • bešumni termostat, nema održavanja, nema dizanja prašine i ne izaziva alergije

 • jednostavna i laka montaža

 • precizna regulacija temperature
 • GARANCIJA 5 GODINA

KLASIČAN DIZAJN, NIŽA CENA INVESTICIJE U GREJANJE

ADAX VP11 Basic je novi kompaktni model ekonomičnih dimenzija i veoma jednostavan za korišćenje. VP11 Basic nastao je kao plod nastojanja norveške firme ADAX, da udovolji zahtevima velikog broja kupaca koji imaju male stambene prostore  koje žele efikasno grejati. VP11  Basic namenjen je kućama i poslovnim prostorima u kojima se ciklusi grejanja ne ponavljaju već korisnik po svojoj želji podešava temperaturu u skladu sa svojim potrebama.

Klasičan dizajn, jednostavnih linija, precizan elektronski termostat i montaža na zid sa nosačima koji se isporučuju uz radijator. Princip rada norveškog radijatora VP11 je prirodna cirkulacija preko posebno konstruisanog grejača. VP11 konstruisan je u skladu sa zahtevima za svim bezbedonosnim stanadardima za ovu vrstu proizvoda.

Smanjena je površina grejača i jednostavniji  je dizajn od poznatih modela GLAMOX 3001 i ADAX NEO. Radijatori ADAX VP11  ne poseduju zaobljene ivice i ne obezbeđuju zaštitu dece i lica smanjenih psihofizičkih sposobnosti od vrućih delova radijatora i oštrih ivica.

Sa klasičnim norveškim radijatorom ADAX VP11 možete grejati Vaš dom ili poslovni prostor ekonomično, zdravo i komforno.

Poseduje precizni elektronski termostat koji je i do 10 puta precizniji u odnosu na mehaničke. Ima zaštitu od pregrevanja, pa isti možete ostaviti da radi i kad niste kod kuće. Radi ekonomičnosti grejanja i smanjenja troškova preporučujemo da na radijatoru podesite optimalnu temperaturu kada boravite u prostoru, a da temperaturu smanjite za oko 5°C kada u prostoru ne boravite. - pogledaj te više na načinu korisćenja radijatora.

*** Samo pravilnim korišćenjem termostata možete racionalno koristiti električnu energiju i ostvariti uštedu.

Kompaktan i ekonomski isplativ

Pored klasičnog dizajna, kraćih dimenzija, elektronskog termostata i zaštite od pregrevanja VP11 poseduje i zaštitu IP24 od prskanja vode i vlage pa se može koristiti u kupatilima.

Poređenje serije ADAX VP11  sa serijom GLAMOX i ADAX NEO:


 • klasičan dizajn

 • bez zaobljenih ivica
 • viša temperatura prednje ploče

 • ne postoji mogućnost programiranja

 • potrošnja električne enegije u toku sezone i do 10% veća

Poređenje serije ADAX VP11 sa sličnim grejnim telima poput uljanih radijatora, raznoraznih drugih radijatora, francuskih, finskih, ruskih, srpskih, bugarskih ovaj model je sigurno kvalitetniji.

Kompletne tehničke podatke možete videti u tabeli ispod.

Modeli ADAX VP11 Basic, 2013
OZNAKA SNAGA VISINA DUŽINA NAPOJNI KABL TEŽINA DOBRO IZOLOVANO*
VP1105 500W 420mm 370mm 1.2m 3.6kg 1-6 m2
VP1112 1250W 420mm 660mm 1.2m 5.3kg 10-15 m2
VP1120 2000W 420mm 950mm 1.2m 7.4kg 15-20 m2
VP1125 2500W 420mm 1175mm 1.2m 8.9kg 20-25 m2

* Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.

Radijatori za kupatila

Vaše kupatilo nikada nije bilo toplije, uz pomoć VPS serije radijatora...

Mali, lagan, štedljiv, siguran

Zaobljenost na rubovima i temperatura površine prednje ploče panela od samo 60°C, čine ovaj radijator sigurim i vrlo prikladinim za kupatila i prostorije u kojima borave deca. Ne sagoreva prašinu, otporan je na prskanje vodom, osiguran od pregrevanja sigurnosnim osiguračem.

Veoma malih dimenzija lako se uklapa u Vaš prostor. Obezbeđuje toplo i suvo kupatilo bez kondenzacije i vlage na zidovima, dok ga mala instalirana snaga čini izuzetno ekonomičnim. Radijator je otporan na prskanje vodom i vlagu jer ima zaštitu IP24.


UŠTEDA ENERGIJE
 • 3-4 puta manje instalirane snage u odnosu 
na klasične grejalice za kupatila

PREDNOSTI U PRAKSI
 • malih dimenzija, lagan, ekonimičan, niska temperatura grejača
 • potrošnja u satu 100W-200W (kao sijalica)
 • zaštita na prskanje vode i vlage IP24
 • GARANCIJA 5 GODINA

PRIMER

Za grejanje kupatila 4m2 optimalne izolacije potrebno je oko 400W snage. Inače za dobro izolovane prostore računica je od 80 do 120W/m2. Pošto je naš radijator 600W - on zadovoljava potrebe ovog kupatila. Veća snaga radijatora u ovom slučaju neće značiti veću potrošnju, već veću sigurnost u grejanju na ekstremno niskim temperatura i manju potrošnju zbog bržeg postizanja zadate temperature.

Podešavanjem radijatora na "CONFORT" (16-18°C) i održavanjem ugodne temperature i povećavanjem temperature isključivo pred duže korišćenje radijatora (kupanje, tuširanje, brijanje itd.) postižete da radijator radi sa svega svojih 20-30% snage ili 0,15KW/h, sto znači da je dnevna potrosnja svega nekolio kilovata (3-4KW/h). Dok je Vaše kupatilo uvek toplo i suvo.

Model radijatora za kupatilo VPS, 2010
OZNAKA SNAGA VISINA DUŽINA REGULACIJA DOBRO IZOLOVANO
VPS 906 600W 300mm 495mm MEHANIČKI TERMOSTAT 1-6m2 / do 8m2

Održavanjem temperature na "CONFORT" potrošnja radijatora je 100-200W na sat, što bukvalno znači da grejete Vaše kupatila pomoću jedne ili dve sijalice.


*Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.

Kako to izgleda u vašem kupatilu

Dogrevanje kupatilaKupatilo Vam je toplo ali kad je veliki minus potrebno je malo snage za prijatan boravak u istom. U ponudi imamo rešenje za Vaš problem, električni sušači peškira izuzetno malih snaga mogu služiti za dogrevanje kupatila, ali njihova prvobitna namena je sušenje mokrog veša.

Električni sušač peškira HKT-163

Primenom tehnologije grejnih kablova postignuta je maksimalna ušteda energije...

UŠTEDA ENERGIJE
 • 10 puta manje snage u odnosu na klasične sušače peškira sa vodom i dodatnim grejačem

 • minimalna potrošnja električne energije jer HKT-163 sušač ima svega 65W

TEHNIČKE PREDNOSTI
 • prekidač ON/OFF i utikač

 • IP44 zaštita od prskanja vode i vlage

 • mogućnost priključka sa obe strane
PREDNOSTI U PRAKSI
 • bešumni, nema održavanja

 • jednostavna i laka montaža
 • GARANCIJA 5 GODINA

Sušač peškira ADAX HKT 163 je poseban po tome što nemate posrednika u njemu, instalirana snaga od samo 65W, unikatan dizajn koji se uklapa u svako kupatilo, jednostavna i laka montaža, visoka zaštita na prskanje vode i lage IP44, prekidač ON/OFF i kabl sa utikačem.

Nema posrednika znači da nije ubačen grejač koji greje vodu, samim tim je naš sušač kompletan proizvod u odnosu na sve ostale sušače peškira na tržištu.

Izuzetno mala instalirana snaga doprinosi odličnoj uštedi električne energije, npr. naš sušač ima 65W dok isti takav na tržištu ima i do 10x više snage, što znači da troši 10x manje električne energije.

U skladu sa dizajnom i izgledom preporucujemo da se sušači koriste u kupatilima, toaletima, kuhinjama, ostavama, frizerskim salonima itd. Sa njim može te sušiti svaki komad odeće, takođe treba voditi računa o markicama na odeći.

Izdržljivost - Dizajn - Komfor

Testiranjem i analizom uređaja garantujemo bezbednost i komfornost. Sušač preškira HKT 163 je specifičnog dizajna jer moguća montaža tako da napojni kabl može biti i sa leve i sa desne strane. Ukoliko ćete koristiti sušač samo za peškire i lagane stvari, ne morate fiksirati treći držač pa možete isti rotirati za 180 stepeni. Takođe je bitno naglasiti da on na sebi ne oštih ivica samim tim je bezbedan u slučaju da se udarite u isti, s obzirom da su kupatila uvek tesna.

Prednost električnih sušača je to što su pouzdani da rade i kad je grejna sezona pri kraju, pa čak i kad nije grejna sezona, tako da se oni mugu koristiti tokom cele godine, kad je to potrebno. Sušaci su besprekorni držaci peškira u kupatilu.

Visoka IP44 zaštita od prskanja vode i vlage

Električni sušač ADAX HKT se lako instalira i montira. Svi elementi na njemu garantuju zaštitu od prskanja vode i vlage IP44. Montira se na zid pomoću specijalnih nosača koji su u osnovnom kompletu. Priključuju se na standardnu monofaznu šuko utičnicu jer poseduju utikač. Ono što izdvaja ovaj sušač je i to da ima ON/OFF prekidač na sebi.

Model sušača peškira ADAX HKT
OZNAKA SNAGA ŠIRINA VISINA TEŽINA TEMPERATURA
HKT 163 BELI 65W 550mm 620mm 3.2 kg max 60 °C

Proračun snage i izbor radijatora

Grejanje dvorišta baš i nije najbolje rešenje

Svaki prostor zahteva određenu snagu potrebnu za grejanje, to direktno zavisi od gubitaka energije kroz same zidove, plafone, podove, prozore itd. Dobro izolovani prostori imaju manje gubitke samim tim je potrebno manje instalirane snage za grejanje istog. Bitan faktor jeste klimatska zona, na osnovu toga svaka od zemlja ima svoje standarde gradnje (tablica gradnje po JUS standardu). Naravno, nikada nećete pogrešiti ukoliko je Vaša termoizolaciju bolja od standardne, jer na taj dodatno smanjujete Vašu potrošnju električne energije.

Ovde lako možete izračunati koji Vam je radijator potreban i na osnovu toga sami možete odrediti koji Vam je radijator potreban da biste grejali određeni prostor.

Imajte u vidu da svi parametri ulaze u obzir počev od banalnih stvari kao sto su položaj kuće ili stana u odnosu na strane sveta, da li imate komšiju ispod ili iznad, da li je stan ili kuća, da li je kuća ušuškana od udara vetrova, da li se zgrada naslanja na drugu zgradu itd.

Iz donje tabele možete na osnovu Vaše izolacije i pozicije prostorije izračunati koliko Vam je snage potrebno za grejanje.

Snaga radijatora u vatima (W) Dobro izolovan prostor po standardima gradnje
80-100 W/m2
Srednje izolovan prostora bez stiropora
120-140 W/m2
Dobro izolovano samo se jedna prostorija greje
160-200 W/m2
Loše izolovan prostor, goli betonski zid, ne malterisano
240-300 W/m2
Preporuka:
kuhinje, hodnike i spavaće sobe - 80 W/m2; dečije sobe i dnevne boravke - 100 W/m2
Preporuka:
kuhinju, hodnik i spavaću sobu - 120 W/m2; dečije sobe i dnevne boravke - 140 W/m2
Preporuka:
iako je dobro izolovano, ima puno zidova koji troše energiju iz prostora
Preporuka:
Ne kupujte norveški radijator za ovakve prostore jer je 3x više snage potrebno za grejanje
GLAMOX 3001
PR06 - 600W 6m2-8m2 4m2-5m2 3m2-4m2 1m2-2m2
PR08 - 800W 8m2-10m2 5m2-6m2 4m2-5m2 2m2-3m2
PR10 - 1000W 10m2-12m2 7m2-8m2 5m2-6m2 3m2-4m2
PR12 - 1200W 12m2-15m2 9m2-10m2 6m2-8m2 4m2-5m2
PR15 - 1500W 15m2-19m2 11m2-13m2 8m2-10m2 5m2-6m2
PR20 - 2000W 20m2-25m2 14m2-16m2 10m2-12m2 6m2-8m2

Ukoliko ste pomoću gornje tabele izračunali koji radijator tj. koja snaga bi grejala Vaš prostor, možete pogledati ponuđene modele.
 Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.