• Svetosavska 68, 23300 Kikinda
 • 0230/425-766

Rashladni uređaji

XEON DOO je specijalizovana firma za pružanje usluge iz oblasti klimatizacije. Spada među vodeće firme iz ove oblasti na teritoriji opštine Kikinde. Od 2003 godine beležimo stalni rast zadovoljnih klijenata. Glavne delatnost našeg servisa su:

Firma XEON DOO Vam nudi kompletnu uslugu. Od besplatnog pregleda prostora, davanje idejnog rešenja za montažu klima uređaja, pomoć pri izboru modela i kapaciteta pri kupovini, prodaju klima uređaja u našem maloprodajnom objektu kao i nabavka klima uređaja po želji kupca, dostavu klima uređaja, montaže, demontaže do periodičnog pregleda klima uređaja. Prodajemo i montiramo isključivo klima uređaje za koje Vam možemo ponuditi svu tehničku podršku i rezervne delove u garantnom i vangarantnom roku. Uslugu ugradnje klima uređaja vršimo u Kikindi i okolini grada Kikinde.

Ugradnja klima uređaja najčešće predstavlja najveći problem. Nestručnom ugradnjom se najčešće gubi garancija, a najveći broj kvarova klima uređaja nastaje usled loše ugradnje.


Edukacijom servisera na stručnim seminarima obezbedili smo da na profesionalnom nivou odgovorimo svim Vašim zahtevima iz usluge koje pružamo: montaže , servisa i popravke klima, kako split tako i inverterskih klima sistema. S ponosom ističemo da smo u dosadašnjem radu svojim zalaganjem, odgovornošću i profesionalnim pristupom poslu stekli poverenje najvećih uvoznika klima uređaja u Srbiji i tako stekli status ovlašćenog servisa za poznate brendove klima: LG, Midea, Galanz, Tadiran, Aux, Vox, Gree, Elin, Beko, Daikin, Funai, Samsung, TCL, Vivax, Korel, Hair, Tesla....

Svi korisnici naših usluga mogu da ostvare višegodišnju garanciju na svoje klima uređaje redovnim servisom klima koje su montirane od strane naših ovlašćenih montažera. Potrebno je da Vas svake godine pozove naš servis i zakaže Vam redovno godišnje servisiranje klima uređaja. Važno je napraviti godišnje hemijsko čišćenje od strane servisa u garantnom i van garantnog roka.

Servisiranje i održavanje klima uređaja uključuje redovno, periodično praćenje rada klime i preventivno izvršavanje potrebnih servisnih zahvata, a u svrhu pravilnog rada rashladnog uređaja. Servisiranje klime poželjno je uraditi pred letnju sezonu ( od marta do juna ) ili kada se uređaj koristi za grejanje preko zime ( od septembra do decembra ). Klima uređaj se servisira jednom godišnje, a trgovinske radnje, pekare, kancelarije, skladišta, ugostiteljski objekti,server sobe,na svakih šest meseci.

Servis klima uređaja podrazumeva:

 • čišćenje i dezinfekciju filtera unutrašnje jedinice antibakterijskim sredstvom
 • čišćenje i dezinfekciju isparivača
 • kontrolu turbine klima sistema
 • kontrolu pritiska freona u rashladnoj instalaciji
 • proveru freona
 • proveru elektronike
 • pregled kontakta na elektroinstalaciji
 • proveru prohodnosti kondenzacionih kanala i kondenzacionih creva
 • proveru curenja freona i dotezanje holendera (dopuna freona po potrebi)
 • puštanje u rad uređaja sa kontrolom radnih parametara

Zašto je bitno pripremiti uređaj za letnju/zimsku sezonu?

Kvalitet vazduha kao najbitniji faktor korisniku koji boravi u prostoriji zavisi od kvaliteta i čistoće filtera u unutrašnjoj jedinici klima uređaja. Za servisiranje ne treba čekati neugodan miris ili lošije hlađenje ili grejanje.

Kod standardnih kućnih klima (split sistem) nema razmene vazduha sa spoljašnjom jedinicom, pa spoljni vazduh ne utiče na unutrašnji. Nakon neupotrebljavanja u toku zimskog perioda u klimi su nagomilani mikroorganizmi (bakterije), plesan i gljivice. Svake godine je, pored redovnog pranja filtera potrebno uraditi i godišnji servis kada se kompletno očisti i dezinfikuje spoljašnja i unutrašnja jedinica. Tako se unutrašnja jedinica dezinfikuje (čisti) od prljavštine, bakterija, mikroorganizama koji su prošli filtere unutrašnje jedinice i zadržali na izmenjivaču.

E - pomoć za popravku i prijavu kvara klima uređaja

Ako u radu Vašeg klima uređaja imate probleme možete nas kontaktirati ONLINE. Potrebno je da popunite formu ispod, sa opsom kvara a mi ćemo Vam u što kraćem roku - najkasnije 24h) odgovoriti i sasvim BESPLATNO dati savet. Uz pomoć naših stručnih saveta otklonite lake kvarove bez dolaska na Vašu adresu.